Kerttervezés alapjai: hogyan tervezz kertet online kerttervező programmal

A jó kert alapja az alapos tervezés, kerttervezőnkkel megtervezheted előre a növényeid helyét, sorrendjét, az ágyások kialakítását, a vetőmagigényt, és a várható termést is.

Kerttervezés alapjai: hogyan tervezz kertet online kerttervező programmal


Tervezd meg a kerted online, és rendeld meg a vetőmagokat egy kattintással

Sokan jártunk már úgy, hogy tanácstalanul álltunk a gazdaboltban, és igyekeztünk kitalálni, mit is szeretnénk vásárolni. A sok információtól zsongott az ember agya, míg fejben megpróbálta maga elé képzelni a kertet, hogy mi hova férne el. Én általában csak miután sikerült kifizetni a kiválasztott növények ellenértékét, utána jöttem csak rá, mi mindent felejtettem el megvenni.  Aztán jöttek a további kérdéseim:.melyik növényt hogyan ültessem, melyiket melyik mellé telepíthető. Vajon jól vagy rosszul jönnek-e majd ki egymással.

Kinek érdemes kerttervező programot használni?

A kert kialakítása nem a vetőmagok, vagy a palánták megvásárlásával kezdődik, hanem a kerttervezéssel. Ahogy a nagy agrárvállalkozásoknál, a szezon elején el kell készíteni a vetéstervet és a vetésforgót, úgy célszerű ezt a jó gyakorlatot a hobbikertészeknek is használni. A hobbikertben, konyhakertben ráadásul még fokozottabban érdemes erre a kerttervezésre figyelni, mivel kis helyet kell a lehető legtökéletesebben kihasználni.

Kerttervezés alapjai

Első lépés, hogy válasszuk ki azokat a növényeket, amelyeket szeretnénk a kertünkben termeszteni. A kerttervezés során első körben vegyük figyelembe a személyes preferenciákat, tehát melyeket használjuk jellemzően a konyhában. Ezeknek érdemes bővebben utána nézni, hogy az egyes növényeknek milyen igényeik vannak. Fontos tudni, hogy fénykedvelő, árnyéktűrő, vízigényes, vagy szárazságtűrő-e a növény, amelyet választottunk. Ezen információknak mind utána tudsz nézni nálunk egy kerttervező programban, ahol a legjellemzőbb konyhakerti növények összes termesztési tudnivalóját összeszedtük.

Növények, és igényeik

Természetesen nem célszerű a fénykedvelő növényeket választani, ha a kertünk árnyékos, illetve ne válasszunk vízigényes növényeket sem, ha nem tudunk öntözni, a kert talaja pedig homokos perctalaj, amelyből pillanatok alatt elillan az utolsó csepp víz is. A kerttervezés alapja, hogy növényeket válasszunk a kertünkhöz, és ne fordítva gondolkodjunk. A másik lényeges dolog, hogy egyes növények jó szomszédok, ezeket kifejezetten érdemes egymás mellé telepíteni, mások rossz szomszédai egymásnak, tehát ha lehet kerüljenek a kert két különböző sarkába. Erről a témáról az előző cikkünkben olvashatsz részletesen. Ha a kerttervező applikációkban megnézed a növényeket, pontos képet kapsz róla, melyek a jó szomszédok, és melyek ellenségesek egymással.

Kerttervezés házilag: Tervezd meg, és ültesd!

Ha kiválasztottad a növényeidet, használd a virtuális kerttervezőt, hogy elhelyezd őket. AmikorHamegtervezted minden növény végleges helyét, ellenőrizd, hogy a jó szomszédok egymás mellé kerülnek-e a kertben. Nézd meg milyen munkák lesznek a választott növényeiddel a szezon során. Ha kész a terv, nézd meg a vetemenyem.hu rendszerének segítségével, hogy hány zacskó vetőmagra lesz szükséged. Az applikáció a betervezett terület alapján kiszámolja a vetőmagigényt, és rögön kérhetsz is árajánlatot a választott növények vetőmagjaira.


Egy jól megtervezett kert az első lépés, hogy sikerrel gazdálkodjunk a szezon alatt. A kertünket a veteményem.hu felületen folyamatosan naprakészen tarthatjuk, a betervezett növények mellé újakat telepíthetünk a szabadon maradt helyekre, illetve a letermett növényeket kitörölhetjük a kertből, hogy újakat telepítsünk a helyükre.

Online kerttervező program ingyenes kipróbálása!

www.vetemenyem.hu
www.vetemenyem-gazdabolt.hu