Minden információ egy helyen a növényeinkről

Minden információ egy helyen a növényeinkről

Mi is terem a kertben? Mikor ültettem? Mikor öntöztem, és tápoldatoztam?

Ha hirtelen megkérdeznék tőlem, milyen növények találhatók a kertben, valószínűleg egy kis gondolkodást igényelne, hogy felsoroljam az összeset. Az pedig annál is többet, hogy azt is tudjam, melyiket mikor ültettem, mikor öntöztem, és mikor kaptak tápoldatot. Ha pedig valaki azt kérdezné, hogy tavaly milyen növényeket ültettem, milyen kezeléseket kaptak, illetve mennyi volt a termésátlag, nem biztos, hogy csípőből menne a válasz. Pedig ezek rendkívül fontos tényezők. A sikeres kertészkedés érdekében fontos, hogy napi szinten képben legyünk a növényeink helyzetével.

Precíziós kertészet = Precíz kertész

A napjainkban sokat emlegetett precíziós gazdálkodás nem egészen a drónoknál, és a telepített szenzoroknál kezdődik (bár ezek is fontos szerepet játszanak) hanem a kockás füzetnél, és a ceruzánál. Ha pontosan feljegyezzük, mikor milyen munkafolyamatot végeztünk el a kertben, mikor vetettünk, ültettünk el egyes növényeket, és mikor, mivel kezeltük őket, már tettünk is egy nagy lépést a precíziós kertészkedés irányába.

Az információ hatalom! Tervezz, és gondolkodj előre!

A növénynevelés során nagyon sok múlik a tervezésen, és az előre gondolkodáson. Rengeteg felesleges munkától megkímélhetjük magunkat, ha mindent időben csinálunk, és figyelünk a dolgok sorrendjére. Ha nem kell keresgélni a különböző füzetek lapjain, vagy az üres növényvédőszeres, tápoldatos, vagy vetőmagos csomagolások, esetleg gazdabolti számlák között, hogy pontosan mikor, és mi történt a kertben, azzal nagyon sok időt spórolhatunk meg magunknak. A vetemenyem.hu Saját Növények funkciója éppen ebben nyújt segítséget az ember számára, legyen szó akár hobbikertészről, akár gazdászról.

Minden egy helyen, a Saját Növények funkcióban!

A vetemenyem.hu-n minden növényünket regisztrálhatunk egy rendszerbe. Minden általunk termesztett növény kap egy kártyát, ahova fel vezethetünk minden lényeges dolgot, amit a szezon során csináltunk, a talajelőkészítéstől kezdve, a vetésen át egészen a betakarításig. Feljegyezhetjük, és fényképekkel illusztrálhatjuk magunknak milyen vetőmagot használtunk, mikor veteményeztünk, milyen növényvédelmi kezeléseket végeztünk, és végül milyen termésátlagra tettünk szert. Egy ilyen kategórizált, rendszerezett kártya sok időt meg fog spórolni akár a következő év tervezésében, akár az esetleges adminisztrációs feladatok elvégzésében.

Amennyiben Te is szeretnéd rendszerezetten kezelni a fent említett információkat, illetve az elvégzett feladatokat, akkor egy egyszerű regisztrációt követően máris kipróbálhatod a Veteményem által fejlesztett Saját Növények funkcióját. Ennek segítségével jelentős mértékben megkönnyítheted az életed, hiszen itt minden lényeges, növényeidhez kapcsolódó információt megtalálsz egy helyen!

www.vetemenyem.hu
www.vetemenyem-gazdabolt.hu